FAQ

Veelgestelde vragen.


Is een DashCam legaal?

Ja, net zoals RTL met een cameraploeg op straat mag filmen, of ieder ander mens met een smartphone, mag u met uw dashcam in openbaar gebied filmen. Indien u publiceert, moet u de privacy van anderen respecteren.


Doen de politie en verzekeringsmaatschappijen wel iets met de beelden in geval van een ongeval?

Ja, de polite is erg blij met de beelden. Indien er strafbare feiten uit blijken, zullen ze daar tegen optreden. Ook verzekeringsmaatschappijen zullen de beelden van een dashcam gebruiken om iemand aansprakelijk te stellen.


Is het ingewikkeld om een DashCam te gebruiken?

Nee, een dashcam kunt u bijna vergeten. door ons worden de camera's zo aangesloten dat ze op nemen als uw auto geparkeerd staat. en hij neemt ook altijd op als u rijdt. Om de beelden te bekijken, stopt u het geheugenkaartje in uw computer, of u gebruikt de app op uw Android of IOS telefoon om de beelden rechtstreeks naar uw telefoon te downloaden.


Wat gebeurt er als de geheugenkaart vol is?

Als de geheugenkaart vol is, overschrijft hij de oudste beelden. Zo heeft u altijd de beelden van de laatste dagen beschikbaar.


Waarom mag ik een DashCam niet zelf installeren?

Uiteraard mag u dat best zelf doen. Echter om een camera goed in te bouwen zijn er veel zaken waar u op moet letten. Zoals het veilig aansluiten op constante spanning, zonder dat u de accu van de auto te ver ontlaad waardoor u niet meer kunt starten. Of waar zitten de airbags? Bekabeling mag nooit  in de weg zitten van deze zaken. Zeker als u ook een achtercamera heeft krijgt u hier mee te maken. Wij weten hoe wij bekabeling onzichtbaar en veilig weg kunnen werken.